جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

آموزش گرفتن اسکرین شات در ویندوز

حتما بارها برای شما پیش آمده که نیاز به ذخیره کردن یک صفحه وب یا بخشی از یک برنامه را در ویندوز داشته اید که امکان ذخیره کردن آن وجود نداشته و تنها گزینه شما گرفتن اسکرین شات در ویندوز بوده است. بسیاری از کاربران نمی دانند که چطور می توانند در ویندوز از صفحات مد نظر خود عکس بگیرند. این در حالی است که شما برای عکس گرفتن از صفحه در ویندوز گزینه های بسیار متعددی دارید و می تواند از بهترین و ساده ترین روش ها، از صفحه نمایش کامپیوتر و لپ تاپ خود عکس بگیرید. چه از کاربران نسخه های اخیر ویندوز یعنی ویندوز 10 و 11 هستید و چه از نسخه های قدیمی تر ویندوز استفاده می کنید، می توانید از ابزارها و گزینه های مختلفی که در این سیستم عامل ها وجود دارد برای اسکرین شات گرفتن استفاده کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا روش های مختلف گرفتن اسکرین شات در ویندوز را بشناسیم.

آموزش گرفتن اسکرین شات در ویندوز

روش های مختلف گرفتن اسکرین شات در ویندوز

همان طور که گفته شد برای عکس گرفتن از صفحه در ویندوز بسته به نوع سیستم عاملی که از آن استفاده می کنید چندین گزینه مختلف برای شما وجود دارد. به صورت کلی این روش ها و قابلیت ها شامل موارد زیر می شود:

  • استفاده از گزینه print screen
  • استفاده از ابزار Snipping Tool
  • اسکرین شات گرفتن در ویندوز با ابزار Snip & Sketch
  • اسکرین شات گرفتن در مرورگرهای مختلف
  • اسکرین شات گرفتن از بازی با ابزار Xbox Game Bar
  • اسکرین شات گرفتن در پاورپوینت ویندوز
  • گرفتن اسکرین شات در ویندوز با ابزارهای شخص ثالث

این موارد هر یک ممکن است در یکی از نسخه های ویندوز یا در چند نسخه به صورت یکسان قابلیت استفاده را داشته باشند. در ادامه با بررس نحوه استفاده از هر روش، این که در چه نسخه ای از ویندوز می توان از هر کدام از این قابلیت ها استفاده کرد را هم توضیح می دهیم. در نظر داشته باشید که قطعا هر چه از نسخه های جدیدتر و به روزتر ویندوز استفاده کنید، ابزارها و قابلیت هایی که برای اسکرین شات گرفتن دارید هم متنوع تر و بیشتر است.

استفاده از گزینه print screen

یکی از بهترین و ساده ترین روش هایی که می توان با استفاده از آن در ویندوز اسکرین شات گرفت، ابزار print screen است. این گزینه ای است که معمولا در تمامی نسخه های ویندوز، حتی نسخه های بسیار قدیمی XP هم می توان از آن استفاده کرد. روی کیبورد معمولا دکمه ای با عنوان print screen وجود دارد که می توان با استفاده از آن در نسخه های مختلف ویندوز، از صفحه عکس گرفت. در نظر داشته باشید که بسته به نوع کیبورد و طراحی که دارد این دکمه را می توان با عناوین مختلفی مانند PrtSc نیز مشاهده کرد. حال برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز با استفاده از این دکمه باید بسته به نوع سیستم عامل روی دستگاه از این دکمه به تنهایی یا با سایر دکمه های ترکیبی مانند Fn یا دکمه ویندوز برای عکس گرفتن از صفحه استفاده کرد. زمانی که با زدن این دکمه از صفحه عکس گرفتید، این عکس در کلیپ بورد ویندوز ذخیره می شود. حالا می توان در این بخش این عکس را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت یا این که در برنامه های ویرایش عکس آن را ادیت کرد.

استفاده از ابزار  Snipping Tool

ابزار بعدی برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز، ابزار Snipping Tool است. از این ابزار می توانید برای اسکرین شات گرفتن در تمامی نسخه های ویندوز از جمله 7، 8 و 10 استفاده کرد. در ویندوز 11 نیز این ابزار برای اسکرین شات گرفتن وجود دارد. می توان در کادر سرچ ویندوز این قابلیت را جست و جو و آن را پیدا کرد.

استفاده از ابزار Snipping Tool

زمانی که این ابزار را باز کردید می توانید از روش های مختلف آن برای عکس گرفتن از صفحه در ویندوز استفاده کرده و برای مثال یک برش مستطیلی از صفحه داشته باشید. با زدن دکمه new، صفحه ویندوز به رنگ خاکستری در می آید و می توان کادر یا منطقه مورد نظر برای اسکرین شات را انتخاب و آن را کات کرد. به این ترتیب از آن بخش صفحه عکس گرفته می شود.

اسکرین شات گرفتن در ویندوز با ابزار Snip & Sketch

ابزار بعدی یک گزینه جدیدتر است که می توان در نسخه های 10 و 11 ویندوز از آن استفاده کرد. این ابزار که   Snip & Sketch  نام دارد، با ویژگی های بهبود یافته تر، گرفتن اسکرین شات در ویندوز را بسیار بهتر و راحت تر می کند. در نتیجه شاید بهتر است با آموزش نصب ویندوز 10 در لپ تاپ یا استفاده از ویندوز 11، از این قابلیت جدید استفاده کنید. برای دسترسی به این قابلیت در ویندوز هم می توانید در کادر ویندوز عبارت Snip & Sketch را جست و جو کرد و هم می توان با کلیدهای میانبر Shift+Windows+S به آن دست یافت. زمانی که به این قابلیت دست یافتید و صفحه مورد نظر برای اسکرین شات گرفتن باز شد، می توان از بین حالت های مختلف آزاد یا تمام صفحه، یک حالت را برای اسکرین شات گرفتن در ویندوز انتخاب کرد. بعد از اسکرین شات گرفتن تمام عکس ها به صورت خودکار در بخش داشبورد ذخیره می شوند و می توان در آن بخش آنها را انتقال داد یا این که ویرایش کرد.

اسکرین شات گرفتن در ویندوز با ابزار Snip & Sketch

اسکرین شات گرفتن در مرورگرهای مختلف

برای اسکرین شات گرفتن از صفحات وب شما می توانید بسته به مرورگری که از آن استفاده می کنید، از افزونه هایی که به صورت رایگان در هر مرورگر در دسترس است برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز استفاده کرد. برای مثال اگر از مرورگر کروم استفاده می کنید می توانید در فروشگاه کروم از افزونه های موجود برای اسکرین شات گرفتن استفاده کرد. برخی از افزونه ها به صورت حرفه ای برای اسکرین شات گرفتن وجود دارند که امکان گرفتن یک عکس کامل از تمام صفحه را به شما می دهد. علاوه بر این می توانید تنها از مطالب سایت عکس بگیرید و سایر بخش های صفحه در اسکرین شات نمی افتد. در مرورگر Microsoft Edge هم می توان از ابزارهای داخلی خود این برنامه برای عکس گرفتن از صفحه در ویندوز استفاده کرد. در این مرورگر کافی است دکمه های ترکیبی ctrl+Shift+S را با هم بگیرید تا از صفحه مورد نظر شما عکس گرفته شود. این نسخه اسکرین شات را می توان ویرایش کرد یا این که مستقیما آن را به اشتراک گذاشت.

اسکرین شات گرفتن در مرورگر

اسکرین شات گرفتن از بازی با ابزار Xbox Game Bar

ابزار بعدی برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز، ابزار Xbox Game Bar است. این ابزار برای عکس گرفتن از صفحه بازی در نسخه های ویندوز 10 و 11 کاربرد دارد. این ابزار به صورت تخصصی برای ثبت تصاویر بازی کاربرد دارد. اما اگر حتی ایکس باکس هم نداشته باشید می توانید به صورت میانبر با کلیدهای ترکیبی Windows+G این ابزار را باز کرده و سپس از آن برای عکس گرفتن از محتوای فیلم ها یا عکس ها نیز استفاده کنید. 

اسکرین شات گرفتن از بازی با ابزار Xbox Game Bar

این اسکرین شات ها در بخش Show All Captures در دسترس است و می توان آنها را بررسی و در پلتفرم های مختلف اشتراک گذاری کرد. نکته جالب در خصوص این ابزار این است که می توان با استفاده از ادیتور Meme Editor که در آن وجود دارد، متن های بزرگ را هم در اسکرین شات ها اضافه کرد و سپس آنها را به اشتراک گذاشت.

اسکرین شات گرفتن در پاورپوینت ویندوز

گزینه بعدی برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز باز هم در نسخه های ویندوز 10 به بالا در دسترس است، امکان اسکرین شات گرفتن با کمک برنامه پاورپوینت است. با گرفتن اسکرین شات در برنامه و باز کردن آن در پاورپوینت، می توان از قابلیت های حرفه ای ادیت این برنامه برای ویرایش عکس ها و تنظیم رنگ و نور آنها استفاده کرد یا حتی حاشیه ها و متن های اسکرین شات را نیز تغییر داد.

گرفتن اسکرین شات در windows

گرفتن اسکرین شات در ویندوز با ابزارهای شخص ثالث

در نهایت برای اسکرین شات گرفتن در ویندوز شما می توانید از ابزارهای شخص ثالث مختلفی که برای این منظور وجود دارند هم استفاده کنید. برنامه های مختلفی در دسترس است که می توان از آنها برای گرفتن اسکرین شات در ویندوز استفاده کرد. برای مثال یکی از آنها برنامه LightShot است که یک برنامه بسیار کاربردی و راحت شخص ثالث برای عکس گرفتن از صفحه در ویندوز است. زمانی که این برنامه را نصب و اجرا کنید، به صورت خودکار با هر بار زدن دکمه PrtScn روی کیبورد، این برنامه باز شده و می توانید از آن برای  اسکرین شات گرفتن کمک بگیرید. ابزار بعدی نیز، نرم افزار greenshot است که می توان با کمک آن از صفحه ویندوز عکس گرفت. برنامه ShareX هم ابزار دیگری است که می توان با کمک آن در ویندوز از صفحه اسکرین شات گرفت.

امتیاز شما به این نوشته post