جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

چرا لپ تاپ هارد را شناسایی نمی کند؟

شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ، یا ناشی از خرابی خود هارد (نرم افزاری یا سخت افزاری ) است و یا از مشکلات لپ تاپ نشأت می گیرد. در هریک از این موارد، هارد اکسترنال توسط ویندوز شناسایی نشده و عملا نمی توان به اطلاعات ذخیره شده در آن دسترسی پیدا کرد. در ادامه این مقاله، دلایل شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ را بررسی می کنیم. همچنین به شما آموزش می دهیم که چطور این مشکل را حل کرده و به محتوای هارد دیسک خود دسترسی داشته باشید. اگر با این روش ها موفق به حل مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال نشدید، می توانید برای دریافت خدمات تخصصی تر، با تیم تعمیر لپ تاپ در نمایندگی فوجیتسو مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.

شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ

دلایل شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ

عوامل متعددی ممکن است موجب بالا نیامدن هارد در لپ تاپ شوند که آسیب دیدگی فیزیکی، یکی از آنهاست. اگر هارد اکسترنال مورد نظر شما آسیب دیده باشد و قطعات آن دچار ایراد شده باشند، چندان غیر عادی نیست که در سیستم شناسایی نشود. خرابی سیستم عامل هارد، مسئله دیگری است که می تواند مانع از شناسایی آن توسط ویندوز یا دیگر سیستم عامل ها شود. بدسکتوری، ویروسی شدن، خرابی پورت یا کابل لپ تاپ یا هارد و مواردی از این دست هم دیگر دلایل شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ فوجیتسو و سایر برندها به شمار می روند.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: نحوه وصل كردن لپ تاپ به وای فای

راه حل های باز نشدن هارد در لپ تاپ

تعمیر بدسکتوری هارد

یکی از اقداماتی که به رفع مشکل شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ کمک می کند، تعمیر بدسکتوری است. منظور از بدسکتوی، مشکلاتی است که روی سطح Data Aira ایجاد شده و مانع از باز شدن هارد در سیستم می شوند. دقت کنید که تعمیر بدسکتوری هارد، باید توسط تعمیرکاران مجرب و با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام شود.

رفع مشکل فریمور هارد

راهکار دیگر برای حل مشکل شناسایی نشدن هارد در کامپیوتر یا لپ تاپ، حل مشکلات فریمور است. توضیح این که هد هارد، از یک فریمور یا نرم افزار پشتیبانی می کند و نقص عملکرد در این بخش، مشکلاتی را در روند شناسایی شدن هارد توسط سیستم، ایجاد می کند. اصلاح فریمور، به برطرف شدن چنین مشکلاتی کمک می کند.

شناسایی و رفع آسیب دیدگی های فیزیکی

پیش تر گفتیم که گاهی، آسیب دیدگی های فیزیکی موجب خوانده نشدن هارد در لپ تاپ می شوند. ضربه، نوسان برق و نفوذ رطوبت، از جمله عواملی هستند که به صورت سخت افزاری، به هارد آسیب می رسانند. با تعمیر هارد و تعویض اجزای آسیب دیده، می توان مشکل شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ را نیز برطرف کرد. البته این کار باید در کلین روم های مجهز و توسط تعمیرکاران حرفه ای انجام شود.

بالا نیامدن هارد بعد از اتصال به تلویزیون

گاهی هارد اکسترنال پس از اتصال به تلویزیون، در لپ تاپ شناسایی نشده و پیغام فرمت می دهد. دلیل این مسئله این است که تلویزیون ها برای خواندن هارد، از فرمت FAt32 استفاده می کنند. بهتر است بعد از مشاهده این ارور، سریعا هارد را از سیستم جدا کنید تا فرمت نشود. پیشنهاد می دهیم اطلاعات هارد را در حافظه دیگری کپی کرده و یا از یک کارشناس بازیابی اطلاعات برای حل این مشکل کمک بگیرید.

بیشتر بدانید: نحوه افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی به چه صورت است؟

رفع ارور usb device not recognized

اگر هم زمان با شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ، پیغام خطای usb device not recognized را مشاهده می کنید، احتمالا ایراد از یکی از پورت‌های ارتباطی نظیر یواس‌بی، فایروایر، تاندربولت و … است. بهتر است در این شرایط، اطلاعات جدیدی به هارد اضافه نکرده و در اولین فرصت برای تعمیر یا تعویض پورت های آسیب دیده، به یک تعمیرگاه مجاز و معتبر مراجعه نمایید.

ویروس کشی هارد

ساده ترین روش برای رفع مشکل شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ، ویروس کشی این قطعه است. اگر مطمئن هستید که هارد آسیب فیزیکی ندیده و ویروسی شده است، آن را با یک آنتی ویروس قوی و موثر، اسکن کنید. به این ترتیب مشکل حل شده و هارد در سیستم شناسایی می شود.

شناسایی نشدن هارد در لپ تاپ

مشکل عدم شناسایی هارد در نصب ویندوز 11

گاهی پیش می آید هنگام نصب ویندوز 11، برخی از هارد دیسک‌ها در محیط Explorer شناسایی نمی شوند. اولین قدم این است که مشخصات سیستم را بررسی کنید تا مطمئن شوید هارد دیسک در لیست سخت‌ افزار ها شناسایی شده است. اگر هارد در لیست سخت‌ افزار ها قرار داشته باشد، به این معناست که پارتیشن‌ بندی هارد دیسک با ویندوز سازگاری ندارد و باید آن را مجدداً پارتیشن‌بندی کنید. اگر از حذف اطلاعات قبلی نگرانی ندارید، با استفاده از برنامه “Disk Management” اقدام به پارتیشن‌بندی مجدد کنید.

ورود به Disk Management

  • برای دسترسی به “Disk Management”، کلیدهای Win + S را فشار دهید و عبارت “Disk Management” یا “Create and format hard disk partitions” را جستجو کنید.
  • پس از باز شدن پنجره، هارد دیسک‌ها در دو بخش مختلف نمایش داده می‌شوند.
  • در بخش بالایی، فقط پارتیشن‌های موجود را خواهید دید، در حالی که در بخش پایینی، اطلاعات فیزیکی هارد دیسک‌ها قابل مشاهده است.
  • اگر هارد دیسکی که در Explorer دیده نمی‌شود، با نوار مشکی نمایان شده باشد، این بدان معناست که هنوز پارتیشن‌ بندی و فرمت نشده است.
  • این مشکل پس از نصب یک نسخه دیگر از ویندوز یا استفاده از سیستم‌ عامل‌ های غیر از ویندوز به وجود می آید که باعث می‌شود ویندوز آن را به عنوان هارد خام شناسایی می کند.

بک آپ گرفتن از اطلاعات

در این مرحله، دو گزینه دارید: اول اینکه اگر اطلاعات موجود در هارد دیسک برای شما حیاتی است، از برنامه‌های جانبی مانند “ExtFS for Windows” استفاده کنید تا به فرمت‌های دیگر مانند EXT3 و EXT4 دسترسی پیدا کنید و از آن‌ها پشتیبان تهیه کنید. دوم اینکه اگر اطلاعات برای شما مهم نیست، در “Disk Management” اقدام به پارتیشن‌بندی و فرمت کردن هارد کنید.

پیکربندی اولیه

قبل از شروع پارتیشن‌بندی، هارد دیسک نیاز به پیکربندی اولیه دارد.

  • برای این کار، بر روی هارد دیسک مشکی رنگ راست‌کلیک کرده و گزینه “Initialize Disk” را انتخاب کنید.
  • سپس در پنجره‌ای که باز می‌شود، گزینه GPT را انتخاب کرده و روی دکمه OK کلیک کنید تا پیکربندی انجام شود.
  • وقتی هارد دیسک پیکربندی شد، خطوط نازکی بر روی آن ظاهر می‌شود که نشان‌دهنده وضعیت Online و فعال است.

فرمت کردن

  • برای پارتیشن‌بندی و فرمت کردن هارد دیسک، بر روی آن راست‌کلیک کرده و گزینه “New Simple Volume” را انتخاب کنید.
  • در پنجره ویزارد، بر روی دکمه Next کلیک کنید.
  • در مرحله بعد، در بخش “Maximum disk space in MB”، فضای هارد دیسک را مشاهده خواهید کرد و باید مقدار حجم پارتیشن جدید را وارد کنید.
  • اگر هارد دیسک شما SSD و کمتر از 300 گیگابایت است، بهتر است از اعداد پیش‌فرض استفاده کنید.
  • اگر هارد دیسک بزرگ‌تری دارید و می‌خواهید چند پارتیشن ایجاد کنید، فضای مورد نظر را در مقیاس مگابایت وارد کنید.
  • توجه داشته باشید که هر گیگابایت معادل 1024 مگابایت است.

این آموزش برای شما مفید خواهد بود: نحوه ریست کردن بایوس لپ تاپ

تنظیمات

  • در ادامه، یک حرف انگلیسی برای نمایش پارتیشن در Explorer انتخاب کنید و سپس روی Next کلیک کنید.
  • در مرحله بعد، گزینه “Format the volume with the following settings” را انتخاب کرده و اطمینان حاصل کنید که منوی “File System” بر روی NTFS تنظیم شده باشد.
  • یک نام برای پارتیشن جدید وارد کرده و در نهایت روی Next کلیک کنید. بعد از اینکه پارتیشن ایجاد و فرمت شد، پنجره ویزارد را با کلیک بر روی Finish ببندید.

اگر تمام فضای هارد دیسک را پارتیشن‌بندی کرده‌اید، تمامی نوار آن به رنگ آبی در می‌آید. اما اگر مقداری از فضای هارد سیاه باقی مانده باشد، برای پارتیشن‌بندی این بخش نیز بر روی نوار سیاه راست‌کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید و مراحل فوق را تکرار کنید.

5/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید