جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

چرا لپ تاپ هنگ می کند؟

اگر شما هم با مشکل هنگ کردن لپ تاپ درگیر هستید به شما پیشنهاد می کنیم که در این مطلب با ما همراه باشید تا با بررسی دلایل بروز این مشکل، ترفندهای کاربردی که می توان از آنها برای رفع ایراد به وجود آمده کمک گرفت را بشناسیم. به صورت کلی چندین عامل می تواند موجب هنگ کردن و کندی لپ تاپ ها باشد. گاهی اوقات باید مشکل را در نرم افزار دستگاه جست و جو کرد و گاهی نیز ایراد از سخت افزار است. هنگ کردن چیزی نیست که بتوان به راحتی با آن کنار آمد و از آن جایی که این مشکل می تواند واقعا آزاردهنده و دردسرساز شود بهتر است حتما با عیب یابی لپ تاپ برای رفع آن اقدام کرد. 

گاهی نیز ممکن است هنگ کردن نشانه ای از بروز یک مشکل در  آینده باشد و به همین دلیل باید قبل از بروز یک خرابی و مشکل جدی تر آن را برطرف کرد. هنگ کردن مشکلی است که قطعا کار با لپ تاپ را سخت و حتی زمان بر می کند، خصوصا اگر در حال انجام کاری مهم با دستگاه باشید قطعا اگر لپ تاپ تان هنگ کند بسیار به دردسر می افتید. در این مطلب هر آن چیزی که باید در مورد هنگ کردن لپ تاپ خود بدانید را به شما می گوییم.

چرا لپ تاپ هنگ می کند؟

نشانه های هنگ کردن لپ تاپ

با توجه به نظر کارشناسان تعمیر لپ تاپ فوجیتسو قبل از بررسی دلایل بهتر است با نشانه های هنگ کردن لپ تاپ ها آشنا بود. مواردی مانند کاهش سرعت سیستم و پردازش بسیار کند لپ تاپ، می تواند نشانه هنگ کردن این دستگاه ها باشد. از طرفی معمولا زمانی که لپ تاپ هنگ می کند حرکات ماوس نیز غیر عادی می شود. از طرفی معمولا اجرای برنامه ها به مشکل برمی خورد و برخی از برنامه ها خصوصا اگر سنگین باشند به سختی بارگذاری می شوند. مشکلات هنگ کردن در لپ تاپ ها می تواند از این بیشتر هم شود و برای مثال شما با صفحه آبی لپ تاپ نیز مواجه شوید. تمام این موارد می تواند کار با دستگاه را چالش برانگیز کند. در هر یک از این شرایط باید با شناسایی دلیل بروز مشکل آن را برطرف کرد.

دلایل هنگ کردن لپ تاپ

همانطور که گفته شد زمانی که لپ تاپ هنگ می کند ممکن است این مشکل هم به دلیل بروز یک ایراد نرم افزاری باشد و هم یک نقص سخت افزاری عامل خرابی و هنگ کردن دستگاه شده باشد. در ادامه با بررسی دلایل، ترفندها و راهکارهایی که می توانید با آنها مشکل هنگ کردن لپ تاپ را برطرف کنید را بررسی می کنیم.

دلایل نرم افزاری

اگر هنگ کردن لپ تاپ به دلایل نرم افزاری باشد، می توان به چندین مورد اشاره کرد. اولین گزینه به روز نبودن سیستم عامل است. به روز نبودن یا بروز باگ در عملکرد سیستم عامل می تواند موجب بروز مشکل هنگ کردن در این دستگاه ها شود. در این حالت باید با به روز رسانی سیستم عامل و رفع باگ های نرم افزاری احتمالی مشکل را برطرف کرد. مورد دیگر عملکرد بدافزارها و ویروسی شدن لپ تاپ است که قطعا عامل تاثیرگذاری در هنگ کردن یک لپ تاپ است. یک ویروس یابی و حذف برنامه های معیوب از روی سیستم می تواند چاره ساز باشد. 

مورد بعدی که الزاما نرم افزاری نیست، کم بودن حافظه رم است. کاری که رم لپ تاپ انجام می دهد پردازش کردن نرم افزارها برای اجرای هر چه راحت تر و سریع تر آنهاست. اگر رم فضای کافی نداشته باشد پردازش های نرم افزاری و اجرای برنامه ها نیز به مشکل بر می خورد. خصوصا راه اندازی سیستم عامل به فضای کافی رم وابسته است و یکی از اصلی ترین دلایل دیر بالا آمدن لپ تاپ همین کافی نبودن فضای رم است. بنابراین اگر می خواهید سرعت پردازش سیستم مناسب باشد و لپ تاپ هنگ نکند، حتما به فکر داشتن فضای رم کافی باشید.

رفع مشکل هنگ کردن لپ تاپ

استفاده از گوگل کروم روی لپ تاپ

یکی از مواردی که می تواند موجب هنگ کردن لپ تاپ شود، استفاده از مرورگر گوگل کروم روی سیستم است. زمانی که این مرورگر وب را استفاده می کنید و افزونه های متعددی را روی آن فعال می سازید، به دلیل اشغال بیش از حد فضای رم سیستم سرعت لپ تاپ کم شده و هنگ می کند. حتی به روز نبودن مرورگر و باگ های نرم افزاری آن هم می تواند مشکل ساز شود. در نتیجه بهتر است تا حد ممکن از افزونه های متعدد روی کروم استفاده نکنید و همیشه آن را در حالت آپدیت آن استفاده کنید.

 کار دیگری که می توانید انجام دهید این است که در زمان کار با این مرورگر تب های کمتری را باز کنید تا به این ترتیب میزان رم کمتری اشغال شود. از طرفی هم بهتر است حتما در صورت استفاده نکردن از مرورگر کروم در زمانی که به آن نیازی نیست حتما برنامه را ببندید و صفحات اضافی را باز نگذارید.

نصب نرم افزارهای سنگین روی سیستم

گاهی اوقات نصب و اجرای همزمان یک سری برنامه ها یا بازی های بسیار سنگین روی لپ تاپ دلیل هنگ کردن آن است. در خصوص استفاده از این برنامه ها دو موضوع وجود دارد. یکی این که ممکن است قدرت پردازش لپ تاپ مانند سی پی یو و گرافیک سیستم توانایی نصب و اجرای این برنامه ها را نداشته باشد. نکته دیگر اجرای همزمان چندین برنامه سنگین با هم است. 

علاوه بر این ها اگر رم سیستم فضای کافی را نداشته باشد قطعا با اجرا کردن هر یک از این برنامه های سنگین به مشکل بر می خورید و لپ تاپ شما دائما هنگ می کند. بنابراین اگر می دانید مشخصات سیستم شما با این برنامه ها سازگاری ندارد یا سعی کنید تا جای ممکن آنها را روی سیستم اجرا نکنید یا این که با ارتقای لپ تاپ خود مانند ارتقای رم، عملکرد لپ تاپ را بهبود ببخشید. در زمان کار با لپ تاپ سعی کنید از اجرای همزمان این برنامه های سنگین با هم خودداری کرده و در صورت عدم نیاز حتما آنها را کاملا ببندید.

خرابی سیستم خنک کننده لپ تاپ

این مورد یک عامل سخت افزاری است که می تواند موجب هنگ کردن لپ تاپ شما شود. اگر سیستم خنک کننده معیوب باشد و به درستی کار نکند، به دلیل خنک نشدن لپ تاپ و افزایش دمای قطعاتی مانند پردازشگر اصلی سیستم یا سایر پردازشگرها، لپ تاپ هنگ می کند. در این شرایط حتی ممکن است لپ تاپ خود به خود خاموش هم شود. اگر سیستم خنک کننده معیوب باشد باید برای تعمیر فن لپ تاپ یا تعویض آن اقدام کنید.

بهتر است اگر زیاد از لپ تاپ استفاده می کنید و دمای آن همیشه بالا می رود از کول پدهای خنک کننده با کیفیت برای کاهش دمای آن استفاده کنید. این کار علاوه بر این که موجب بهبود عملکرد لپ تاپ می شود می تواند روی افزایش عمر دستگاه، خصوصا افزایش عمر باتری لپ تاپ هم تاثیر بگذارد.

پر بودن هارد دیسک

یکی دیگر از دلایل اصلی هنگ کردن لپ تاپ پر بودن هارد دیسک است. اگر هارد دیسک شما فضای کافی را نداشته باشد، سنگین شدن آن می تواند موجب هنگ کردن سیستم شود. کند شدن سیستم یکی از اصلی ترین نشانه هایی است که به شما در خصوص پر بودن هارد دیسک هشدار می دهد. دیر بالا آمدن لپ تاپ، کندی در اجرای برنامه ها و هنگ کردن مداوم می تواند به دلیل پر بودن هارد دیسک باشد. در این صورت چند مورد می تواند کمک کننده باشد. 

اول حذف فایل های اضافی است. شما باید دائما فضای هارد دیسک سیستم را سازمان دهی کنید و فایل های اضافی و بدون استفاده را حذف کنید. مورد بعدی خرید یک هارد اکسترنال یا اینترنال اضافی برای سیستم است. اگر به فضای بیشتری نیاز دارید و هارد دیسک شما بیش از حد سنگین است، با خرید یک هارد دیسک اضافه فضای بیشتری را داشته باشید و سرعت لپ تاپ را بهبود ببخشید.

دلیل هنگ کردن لپ تاپ

خرابی هارد دیسک

علاوه بر پر بودن هارد دیسک، گاهی اوقات خرابی آن می تواند دلیل هنگ کردن لپ تاپ باشد. خصوصا زمانی که علاوه بر کند شدن سرعت سیستم و هنگ کردن دائم آن، صفحه آبی نیز نمایان می شود. بدسکتوری هارد دیسک، ضربه خوردگی و نیاز به تعمیر هارد لپ تاپ و مواردی از این دست می تواند موجب شود که لپ تاپ دائما هنگ کند. در این شرایط باید برای تعمیر هارد دیسک یا تعویض آن در صورت لزوم اقدام کرد.

خرابی سایر قطعات سخت افزاری

سایر قطعات سخت افزاری درون سیستم هم می تواند با معیوب شدن و خرابی شان موجب شوند که لپ تاپ دائما هنگ کند و کند شود. از جمله این قطعات می توان به کارت گرافیک اشاره کرد. مشکلات کارت گرافیک لپ تاپ، خرابی مادربرد، خرابی پردازنده لپ تاپ و مواردی از این دست همگی می توانند دلیل هنگ کردن لپ تاپ باشند. در این شرایط سیستم به یک عیب یابی تخصصی توسط تکنسین های مجرب نیاز دارد تا با بررسی و تست دقیق قطعات، مشکل را تشخیص داده و آن را برطرف کنند. برای تعمیر لپ تاپ خصوصا اگر ایراد سخت افزاری باشد باید حتما به مراکز تعمیراتی معتبر مراجعه کرد تا با یک تشخیص دقیق از ایجاد هزینه های بیشتر یا حتی خرابی های بیشتر جلوگیری شود.

امتیاز شما به این نوشته post