برد مادر در کامپیوترها لپ تاپ ها حامل همه چیزهایی است که برای دستگاه تان حیاتی محسوب می شود. احتمالا از همین حالا تصمیم گرفتید بیشتر مملاحظه این قطعه را بکنید، اما سوال اینجاست که برای محافظت از این قطعه چه می توانیم بکنیم؟ اگر این قطعه آسیب دید یا سوخت چطور بقیه قطعات را نجات دهیم؟ علائم سوختن مادربرد چیست؟
به همین دلیل در این مطلب می خواهیم به علامت های سوختن مادربرد بپردازیم و کمی هم بررسی کنیم که چطور ممکن است این قطعه بسوزد و آیا می توان آن را تعمیر کرد؟ خودمان از پس تعمیر مادربرد برمی آییم یا مراجعه به متخصص لازم است؟
علائم سوختن مادربرد
هر بیماری یا اختلالی چه در دستگاه ها و چه در انسان علامت هایی دارد که با کمک آن ها می توان به چیستی مشکل پی برد. در این مطلب سعی مان این است که با طرح علائم سوختن مادربرد به شما کمک کنیم تا اگر رفتارهای عجیبی از دستگاه خود می بینید، قبل از وخیم شدن مشکل برای تعمیر اقدام کنید. علامت هایی که از خرابی مادربرد می گویند به این ترتیب هستند:
- مراحل نصب سیستم عامل تقریبا تا پایان طی می شوند، اما سیستم عامل نصب نمی شود.
- برخی مواقع مشکل مادربرد باعث می شود دستگاه روشن نشود و هیچ کدام از چراغ های LED نیز فعال نشوند.
- خاموش شدن ناگهانی دستگاه
- شارژ نشدن لپ تاپ ها
- بسیار کند شدن عملکرد
- ناقص بودن تصویر یا خاموشی کامل مانیتور بعد از روشن شدن دستگاه
برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت شناسایی نشدن هارد توسط لپ تاپ
دلایل سوختن مادربرد
با علائم سوختن مادربرد تا حد قابل توجهی آشنا شدیم. البته توجه کنید که هر یک از این علامت ها به تنهایی علامت خرابی مادربرد نیستند و هر کدام ممکن است به دلایل دیگری نیز رخ دهند. با این حال هیچ کدام مسئله نیستند که بتوان از کنارشان با بی توجهی عبور کرد. اما چه عواملی باعث رخ دادن همچین اتفاقاتی می شوند؟
مهمترین عواملی که می توانند به مادبرد آسیب بزنند، اختلالات الکتریکی و ناترازی شرایط منابع انرژی با ویژگی ها و نیازهای دستگاه شماست. بنابراین باید دقت کنید دستگاه تان را به چه منبع تغذیه ای وصل می کنید. علاوه براین بهتر است برای محلی که بیشتر اوقات در آن جا از لپ تاپ یا کامپیوترتان استفاده می کنید یک دستگاه محافظ تهیه کنید تا اختلالات و نوسانات برقی مربوط به برق شهری نیز روی دستگاه هایتان تاثیر مخرب نگذارند.
گذشته از این ها باید بدانید که سوختن برد مادر همیشه قطعه اول دومینو نیست و گاهی اوقات وجود اختلال در قطعات متصل به آن باعث سوختگی مادربرد می شود. برای مثال استفاده از قطعات آسیب دیده یا خراب شدن قطعات به دلایل مختلف حین کار نیز می توانند باعث آسیب دیدن مادربرد شوند. همچنین مختل شدن کار مدارهای تغذیه و دیگر اتصالات نیز از این دست عوامل هستند.
برای رفع مشکل بوت نشدن لپ تاپ کلیک کنید.
تعمیر مادربرد سوخته: آری یا خیر؟
بعد از دانستن همه این مطالب احتمالا به این فکر می کنید که نهایتا آیا سوختن مادربرد غیر از تعویض چاره ای دارد یا نه؟ باید بگوییم خوشبختانه ساختار مادربرد به شکلی طراحی شده که می توان بسیاری از قسمت های آن را تعمیر یا تعویض کرد و سراغ گزینه تهیه مادربرد جدید نرفت. با این حال توصیه کارشناسان این است که در صورت آسیب دیدن قابل ملاحظه مادربرد بهتر است در هر صورت آن را به کلی تعویض کنید.
دلیل این پیشنهاد این است که نمی توان مطمئن بود آیا مادربرد تعمیر شده و قطعات جدید شما را به خانه اول باز می گردانند یا خیر. همچنین با بررسی و در نظر گرفتن هزینه ها این پیشنهاد منطقی تر هم می شود. در نهایت توصیه می شود در صورت مواجه شدن با این علامت های سوختن مادربرد، حتما به مراجع تخصصی تعمیر لپ تاپ مراجعه کنید تا هر چه زودتر فعالیت های مورد نیاز در رابطه مادربردتان انجام شود.