افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی یکی از روش های بسیار کاربردی و موثر برای افزایش حافظه و فضای ذخیره سازی در این دستگاه هاست. در حالت معمول کاربران برای افزایش فضای ذخیره سازی خود روش های متعدد دیگری را در پیش می گیرند. هارد های اکسترنال و SSD از جمله آن هاست. حتی می توان از فضای ذخیره سازی ابری نیز استفاده کرد. با این حال ارتقای هارد لپ تاپ با براکت های کدی روش کاربردی دیگری است که خصوصا برای لپ تاپ ها یک روش بسیار موثر و مفید است.
در حالت عادی برای افزایش هارد، از جایگزین کردن هارد HDD لپ تاپ با یک هارد SSD استفاده می شود. اما در این روش، هارد HDD در جای خود باقی مانده و براکت های کدی جایگزین درایو های نوری خواهند شد. در این جا می خواهیم نحوه افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی و مزیت های آن را بررسی کنیم. اما ابتدا بهتر است ببینیم براکت کدی به چه معناست و چه کاربردی دارند تا در ادامه کاربرد آن ها برای افزایش هارد در لپ تاپ را بررسی کنیم.
براکت هارد چیست؟
برای افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی، ابتدا بهتر است ببینیم براکت هارد یا براکت های کدی چیست و چه کاربردی دارد. به این براکت ها، براکت های محفظه ای یا دارای کیس هم گفته می شود. در واقع این قطعات محفظه هایی بسیار باریک در حد درایو نوری لپ تاپ هستند که می توان از آن ها برای اضافه کردن هارد SSD به لپ تاپ استفاده کرد. این محفظه دارای یک مبدل هارد است و می توان از آن به منظور افزایش ظرفیت هارد لپ تاپ بهره برد. این براکت ها می توانند عملکرد لپ تاپ را به طرز قابل توجهی تغییر دهند. کمبود حافظه سیستم و کمبود توانایی آن در پردازش و ذخیره سازی داده ها، یکی از دلایل مهم این پرسش است که ” چرا لپ تاپ داغ می کند؟ “. برای درک کارایی آن ها، بهتر است عملکردی که این کدی ها در ارتقای هارد لپ تاپ دارند را بررسی کرد.
منظور از افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی چیست؟
به صورت عادی هارد مورد استفاده در لپ تاپ که از نوع HDD است، ظرفیت ذخیره سازی بالایی دارد. اما مشکل آن کندی این هارد خصوصا در اجرا و ذخیره سازی برنامه های سنگین و نرم افزار های تخصصی با گرافیک بالاست. این سرعت کم را می توان با استفاده از افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی جبران کرد. نقش دیگر کدی ها، افزودن یک هارد دوم به سیستم و در نتیجه افزایش فضای ذخیره سازی در دسترس است. به این ترتیب با نصب براکت های کدی روی سیستم هم می توان به فضای ذخیره سازی بیشتری دسترسی پیدا کرد و هم این که امکان نصب یک هارد SSD بسیار پر سرعت در کنار هارد اصلی سیستم وجود دارد. تمام این موارد منجر می شود که کارایی و عملکرد لپ تاپ به طرز قابل توجهی افزایش یابد. این ها را به عنوان مزیت های ارتقای هارد لپ تاپ با براکت های کدی در نظر می گیرند.
این آموزش برای شما مفید خواهد بود: آموزش پارتیشن بندی هارد
براکت های کدی چگونه نقش خود را ایفا می کنند؟
همان طور که پیش از این هم گفته شد، براکت های کدی درست مانند درایو های نوری هستند و محفظه هایی با ابعاد مشابه این درایو ها هستند. در نتیجه به خوبی می توانند جایگزین آن ها شده و به این ترتیب در سیستم جای قرار گرفتن دو هارد وجود خواهد داشت. به این ترتیب بدون نیاز به دست زدن به هارد اولیه لپ تاپ، با افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی می توان فضای بیشتر و سرعت بالاتری را تجربه کرد. این کدی ها به جای درایو های نوری قرار می گیرند. این براکت ها در سیستم عامل به عنوان دیسک ذخیره سازی ثانویه شناخته می شوند.
تمام داده ها را می توان در این کدی ها ذخیره کرد. از فیلم و عکس گرفته تا موسیقی و برنامه های مختلف. با این حال معمولا با ارتقای هارد با براکت های کدی، هارد اصلی داده های اصلی را ذخیره کرده و کدی ها نیز داده های پر سرعت را ذخیره خواهند کرد. در واقع هارد اصلی اطلاعات را در خود ذخیره کرده و هارد دوم نیز کار نصب و اجرای سیستم عامل و برنامه های دیگر را انجام خواهد داد.
نحوه نصب و افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی به چه صورت است؟
به صورت کلی افزایش هارد لپ تاپ با کمک براکت های کدی کار چندان دشواری نیست. این کار به یک سری لوازم و ابزار های به خصوص نیاز دارد. با این حال در صورت عدم مهارت و تجربه کافی، می توان از مراکز تعمیرات تخصصی معتبر مانند مرکز سخت افزار ایران برای انجام این مراحل کمک گرفت. این روش را می توان برای ارتقای سیستم های مختلف، از جمله ارتقا لپ تاپ فوجیتسو به کار برد.
خرید یک براکت کدی مناسب
برای ارتقای هارد لپ تاپ با براکت های کدی، ابتدا باید یک کدی مناسب خریداری شود. برای هر مدل لپ تاپ یک براکت اختصاصی طراحی شده و وجود دارد. درایو های نوری در هر سیستم یک ساختار به خصوص دارد و اندازه و ابعاد آن متفاوت است. از این رو از آن جایی که قرار است کدی ها جایگزین درایو نوری شوند، حتما باید آن ها را متناسب با مدل لپ تاپ خریداری کرد. برای مثال یکی از این موارد، توجه به قطر درایو نوری است. مدل های اسلیم قطر کم تری دارند. به این ترتیب اولین قدم برای افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی، انتخاب و خرید یک براکت کدی مناسب و سازگار با مدل لپ تاپ است.
تهیه ابزار ها و لوازم مناسب
در قدم بعدی به یک سری ابزار ها و لوازم به خصوص نیاز است. همان طور که گفته شد، برای افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی باید سی دی رام را خارج و با درآوردن درایو نوری، براکت هارد را جایگزین آن کرد. برای این منظور یک سری پیچ و مهره را باز کرد. از این رو به ابزار های مخصوص نیاز است. در خود بسته بندی های براکت کدی یک پیچ گوشتی کوچک و میله باریک وجود دارد که می توان از آن استفاده کرد. در صورت نبودن این ابزار ها نیز باید برای باز کردن پیچ ها، از یک پیچ گوشتی کوچک چهارسو به همراه یک سوزن باریک استفاده کرد.
مرحله نصب براکت کدی
مرحله اصلی و مهم افزایش هارد لپ تاپ با براکت های کدی، نصب این براکت هاست. ابتدا باید لپ تاپ را خاموش کرد و باتری آن را هم جدا کرد. سپس با استفاده از ابزار ها و پیچ گوشتی های مخصوص، سی دی رام را باز کرده و با سوزن باریک، سینی درایور نوری را خارج کرد. این کار را باید با احتیاط انجام داد. با کمی فشار می توان خار های اتصال درپوش سی دی رام را باز و آن را جدا کرد. حال باید هارد را در این براکت کدی قرار داد و آن را در محل نصب درایور نوری گذاشت. در این مرحله باید به دقت به درست وصل بودن پورت های داخلی توجه کرد.
پیچ ها را به دقت سفت کرده تا هارد در براکت محکم شود. یک پایه در بدنه پشتی درایو نوری قرار دارد که باید آن را هم باز کرد و روی براکت کدی نصب کرد. حال درپوش جدا شده درایور نوری را روی براکت کدی نصب کرده و آن را به دقت در محل قرارگیری درایور نوری در لپ تاپ بگذارید. در نهایت نیز برای ارتقای هارد لپ تاپ با براکت های کدی، باید تمام پیچ و اتصالات را بست و لپ تاپ را روشن کرد. به این ترتیب مراحل نصب به پایان می رسد.